Le forum des Mapeuses
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.


Du bon pain et tellement plus ...
 
AccueilAccueil  RechercherRechercher  Dernières imagesDernières images  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  
Derniers sujets
» ma moulinex Home bread baguette toute neuve est bloquée!!!
Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 22 Aoû - 16:33 par Abfab039

» Site de produits de beauté à faire soi même
Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 6 Juin - 20:41 par Admin Nane

» bonjour a toutes!
Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 6 Juin - 20:33 par Admin Nane

» vinaigre blanc à tout les étages!
Fichell' picard' Icon_minitime1Lun 4 Juin - 23:05 par jesse71

» Tout pour faire une bonne lessive écolo et économique !
Fichell' picard' Icon_minitime1Lun 4 Juin - 22:54 par jesse71

» Enlever les fonds de casseroles brûlés
Fichell' picard' Icon_minitime1Jeu 31 Mai - 16:12 par kikie1975

» équivalence codes farine France <-> Autriche
Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 7 Déc - 13:21 par Titanne

» Le bla bla des pipelettes 19
Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 6 Juil - 9:17 par Admin Nane

» Nouvelle mappeuse ^^
Fichell' picard' Icon_minitime1Jeu 21 Avr - 11:40 par Mme.O

Meilleurs posteurs
Admin Nane
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
Lona
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
PRYSC
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
Invitée
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
christounette
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
regine 62
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
meneme
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
cathy62
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
Aursoleil
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
cheyenne
Fichell' picard' Vote_lcapFichell' picard' Voting_barFichell' picard' Vote_rcap 
Sondage
Aimeriez vous d'autres catégories ?
Oui mais que ça reste sur le même thème
Fichell' picard' Vote_lcap25%Fichell' picard' Vote_rcap
 25% [ 13 ]
Oui mais avec des catégories tout autre
Fichell' picard' Vote_lcap28%Fichell' picard' Vote_rcap
 28% [ 15 ]
Non c'est bien comme ça
Fichell' picard' Vote_lcap15%Fichell' picard' Vote_rcap
 15% [ 8 ]
Je m'en fou
Fichell' picard' Vote_lcap32%Fichell' picard' Vote_rcap
 32% [ 17 ]
Total des votes : 53
Le Deal du moment :
Jeux, jouets et Lego : le deuxième à ...
Voir le deal

 

 Fichell' picard'

Aller en bas 
AuteurMessage
Lona
Membre génial
Membre génial
Lona


Féminin
Nombre de messages : 4723
Age : 58
Localisation : Pas de Calais - Côte d'Opale - là où il fait toujours beau quoiqu'en dise la météo !!!
Date d'inscription : 22/01/2007

Fichell' picard' Empty
MessageSujet: Fichell' picard'   Fichell' picard' Icon_minitime1Mer 25 Juin - 14:52

FICHELL' PICARD'

PRÉPARATION
30 min

REPOS DE L'PAT'
1 à 2 h

CUISSON
40 min

pour 6 personn'

Pâte à crêp' :
125 g ed'farinn'
2 œu'
25 cl ed'lait
25 g ed'burr'
1 pinchée d'sé


Garnitur' :
6 trinch' ed'gambon blinc
bin fines
15 cl d'crème fraîche
120 g d'emmintal râpé


Duxelle :
300 g ed'champignons d'Paris
2 échalotes
30 g ed'burr


Béchamel' :
30 g ed'burr
30 g ed'farinn'
20 cl ed'lait
sé, poif', muscat'


Préparez chés crêp' salées :
→ Dins ein saladier, mélinger l'farinn', chés œu, ch'burr' fondu et l'sé. Ajutez progressiv'mint eul'lait et teurnez jusqu'à ch'que ch'mélinge sôt homogèn'. S'il reste quèques grumeaux, lissez l'préparation aveuc ein mixeur plongint.
→ Laichez arposer eul'pâte 1 à 2 heures pis cuisez chés crêp'.
→ Impilez-les au fur et à mesure d'sû ein'e assiett' et arcouvrez d'ein'e dûxième assiett' pou qu'ann' séquit pon. Laichez-les arfrôdir.

Confectionnez l'duxelle :
→ Hachez fin'mint chés échalotes.
→ Nettiez chés champignons, ceupez évintuel'mint el'bass' terreuss' de ch'pied. Hachez-les fin'mint.
→ Faites font' ch'burr' et mettez z'y chés échalott' et chés champignons. Assaisonnez.
→ Laichez suer in armuint régulièr'mint jusqu'à évaporation de tout' l'ieau d'végétation.

Réalisez ein'e béchamel' épaiss' :
→ Fait' font' ch'burr' dins ein'e castrol'. Hors de ch'fû, versez l'farinn' d'ein seul' ceup et mélinger bin. Arplacez sû'ch'fû doux et laissez cuir' quéques secont' in armuint. Versez el'lait in ein'e seul' fôs et laichez cuir' jusqu'à épaississ'mint sin cesser d'armuer.Poivrez généreus'mint, salez et ajutez un pû d'muscat' râpée.
→ Mélingez alorss' à l'duxelle et laichez arfrôdir.

Assimblach' :
→ Déposez sû chaqu' crêp' ein'e demi trinch' eud' gambon. Garnissez d'ein'e line eud' béchamel' aux champignons. Inroulez in serrint bin.
→ Disposez ché cylind' insin formés sû un plat bûrré. Nappez eud'crêm' fraîch' et arceuvrez d'emmintal' râpé.
→ Passez 10 minut' ach'four précauffé à 220 °C.

♥♥ Eul'fichell' picard', bien qu'imblématiqu' de l'gastronomie régional', n'est in fait que d'ein apport très réchint. All' fut in effet invintée dins ché années 50 par el'chef d'ein restaurint à Amiens.

Recette trouvée sur le net extrait du livre "Les meilleures recettes Ch'ti"
Revenir en haut Aller en bas
 
Fichell' picard'
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
Le forum des Mapeuses :: AUTRES RECETTES :: Entrées chaudes :: Entrées chaudes et froides-
Sauter vers: